VERLAN SEURATALOLLA KLO 18.00 – 20.00.
Kyläyhdistys järjestää ”arjen turva” hankkeeseen liittyvän turvallisuusillan.
Illassa käsitellään ikäihmisten turvallisuutta ja paloturvallisuutta.
Kahvitarjoilu ennen tilaisuuden alkua!
TERVETULOA !
VERLAN SEURATALOLLA KLO 18.00 – 20.00.
Kyläyhdistys järjestää ”arjen turva” hankkeeseen liittyvän turvallisuusillan.
Illassa käsitellään ikäihmisten turvallisuutta ja paloturvallisuutta.
Kahvitarjoilu ennen tilaisuuden alkua!
TERVETULOA !
Verlan seuratalolla kokkasimme jälleen pääsiäisherkkuja alku-, pää- ja jälkiruoaksi. Lopuksi nautimme pääsiäislounaan valmistamistamme herkuista.
Tällä kertaa meitä oli kolmetoista (12, jos chefiä ei lasketa) innokasta oppijaa, jotka sulassa sovussa jakoivat pää- ja sivuroolit niin perunateatteriin kuin muihinkin tehtäviin. Mukana olleet pojat hääräsivät omissa hommissaan eivätkä olleet ensikertalaisia otteista päätellen.
Kaikki sujui sutjakkaasti Marjan suunnitelmien mukaan paitsi lammas oli niin itsepäinen kypsyjä, että odottelimme vähän aikaa valmistumista. Ei haitannut yhtään tahtia, kun välillä laulaa luikautimme onnittelulaulun synttärisankarille. Sankaritar oli järjestänyt vielä omaa tarjoilua yhteisten saavutustemme lisäksi, joten ähkyhän tästä kaikesta oli seurauksena yhdelle jos toisellekin.
Maistuipa taas kerran kaikki niin hyvälle, että mikäs tätä on sulatellessa parikin päivää.
Teksti Arja Sorvali, kuvat Ritva Lautamatti-Musto ja Arja Sorvali
Verlan mökkejä voi varata tänä vuonna myös verkossa, jolloin näkee heti myös varaustilanteen! Hyvä vinkki, jos kylään on tulossa enemmän vieraita kuin kotiin / mökille mahtuu…
Katsohttp://www.verlanmokit.fi/
ELOKUVAILTA 11.4. ”ME TULEMME TAAS”
Verlassa edistettiin kevään tuloa tukkilaiselokuvalla ja sateella. Reino Helismaan käsikirjoitusta ei aikoinaan arvioissa kehuttu, mutta kuvaus, maisemat ja näyttelijäsuoritukset korvasivat puutteen. Elokuvan kuvauspaikat jäivät edelleen tuntemattomiksi. Filmaukset tehtiin kesällä joten tukinuittosesonki oli jo päättynyt ja toisen pääosan esittäjän Tuija Halosen mukaan filmiyhtiö joutui kustantamaan uitettavat puut. Loppuosan kohtauksessa Tapio Rautavaaran näyttelijänura oli loppua lyhyeen, kun Tapsan saapas juuttui räjäytettävän tukkisuman loukkoon sytytyslangan jo palaessa. Tommi Rinteen avustuksella mies vapautui ja viimehetkellä miehet heittäytyivät rannalle. Käsikirjoituksen mukaan näin piti käydäkin, mutta ei näin aidosti. Verlan elokuvayleisö sai kokea myös miltä tuntuu kun ”filmi oikeasti katkeaa”.
Seuratalolle oli saapunut 15 innokasta piirakantekijää ja ”MasterChef” Marja oli suunnitellut päivän ohjelman. Alkuhälinän jälkeen tutustuimme resepteihin ja tuttuun tapaan työnjaossa kaikille löytyi oma työsarka.
Kädet töihin tekemään perustaikinaa piirakoille. Marja oli jo kukonlaulun aikaan tehnyt täytteet valmiiksi. Päivän aikana oli tarkoitus tehdä riisi-ja perunapiirakoita sekä ohra-porkkanapiirakoita. Marjalta löytyi purkki puolukkaa, joka sekoitettiin loppuun ohratäytteeseen ja näin tuli neljäs sortimentti piirakoita. Kaulimet, pulikat ja pastakoneet käyntiin ja pohjien kaulintaan. Ja kyllä niitä tuli, kukaan ei muistanut laskea, mutta satoja tehtiin. Ylimpänä paistajana toimi Lassi ja voitelijana Eeva.
Kun kaikki oli valmiina, niin sitten syötiin ja syötiin! Munavoita päälle ja mhm…….. Loput jaettiin kotiinviemisiksi ja paikalta poistunut pomokin sai paketin kotiinsa.
Taaskin jatkosuunnitelmia tehtiin innolla, onhan pääsiäinen tulossa .
Teksti ja kuvat Ritva Lautamatti-Musto
Tiistai-iltana seuratalolle kokoontui pieni joukko kinkeriväkeä. Ensin juotiin kinkerikahvit ja jutusteltiin päällimmäiset kuulumiset.
Kappeliseurakunnasta oli kinkerinpitoon saapunut rovasti Heikki Kiviluoto, kanttori Laura Karttunen ja yhteisvastuukeräyksestä kertoi Leena Sippu.
Tämänvuotinen kinkeriaihe oli ’Mitä seurakunnan jäsenyys minulle merkitsee?’. Saimme monisteen kotiin myöhempää tutkiskelua varten. Vanha kinkerivirsi viritettiin mieliin ja uutta opeteltiin. Yhteisvastuukeräyksen aiheena tänä vuonna on ’Lahjoita hyvä kuolema ’ eli lahjoitusvaroin parannetaan suomalaista saattohoitoa ja osa varoista kohdennetaan ihmisoikeustyöhön Guatemalassa.
Lämminhenkinen ilta päättyi Isä meidän rukoukseen.
Retken hinta 20 e/henkilö (sis. matkan, kahvin ja teatterilipun); bussin reitti ja pysäkkiajat määräytyvät osallistujien perusteella.
Ilmoittautumiset Tauno Hellstenille puh. 0400- 654 821
Tervetuloa teatterimatkalle Uttiin
VERLAN SEUDUN KYLÄYHDISTYS
Vannelahteen oli sunnuntaiaamuna saapunut parisenkymmentä innokasta pilkkijää. Puitteet hyvät ja intoa riitti. Jääkin oli vielä turvallisen paksuista, tosin niin liukasta, että liikkuminen oli melkoista ”hiihtelyä”. Huoltojoukot virittelivät tulet rantaan, jotta kahvinkeitto ja makkaranpaisto onnistuivat. Marja oli jo aamusta leiponut korvapuusteja. Kolmen tunnin aikana vedettiin kalaa parikymmentä kiloa ja mestaruudet ratkottiin.
Naiset: 1) Aila Kukkola 1,775 kg; 2) Tarja Tarvainen 1,675 kg; 3) Arja Sorvali 1,500 kg
Miehet: 1) Jukka Tarvainen 3,075 kg; 2) Markku Sorvali 2,700 kg; 3) Tauno Sorvali 2,660 kg
Lapset: 1) Elmeri Toivonen 0,310 kg
Jukka Tarvaiselle luovutettiin jälleen kiertopalkinto.
Lue tulokset kokonaisuudessaan…
Artikkelin teksti Ritva Lautamatti-Musto; valokuvareportaasi Arja Sorvali
Lauantaina 1.3. klo 10 meitä innokkaita kurssilaisia (12) kokoontui Seuratalolle tavoitteenamme tehdä vanhanajan läskisoosia. Alkupalaverin jälkeen Marja jakoi tehtävät, tosin saimme vähän oman innokkuutemmekin mukaan vaikuttaa valintaan. Ja sitten hommiin!
Sianlihasiivuja olikin kunnioitettava määrä ja sen paistaminen miehinen urakka. Hienosti sujui tottuneilta miehiltä ja taisi jokunen nainenkin kokeilla taitojaan. Jauhot ja sipulit ruskistettiin silavasta tulleessa rasvassa. Kaikki tämä laitettiin pataan sekä mausteeksi suolaa ja pippuria – vettä vielä ja siinä se, ei kun hautumaan. Uunissa muhi juureksia ja perunat kiehuivat kattilassa.
Odotellessa pöytä katettiin ja päivitettiin kuulumiset. Vihdoin koko komeus laitettiin esille ja kyllä maittoi. Kotia kohti iloisin mielin ja vatsat täynnä. Onneksi vielä jäi pikkuisen makusteltavaa kotiinkin. Ja edelleen oli yhtä hyvää.
Uutta kurssiakin suunniteltiin innokkaina jossain suupalojen välissä.