Verlanseudun kyläyhdistys ry

logo1

Verlanseudun kyläyhdistys on perustettu v. 1993, joten olemme parhaassa nuoruusiässä täyttäessämme  vuonna 2018  25 v. Kyläyhdistyksemme alue käsittää Pyörylän, Palojärven, Pahasaaren, Nisuksen ja Verlan osakylät. Tarkempaa tietoa kylistämme löydät Verlan Seudun Oppaasta.

Tomintamme tavoitteena on lisätä kyläläisten viihtymistä kotiseudullaan ja tehdä kaupungille alotteita kyläläisille tärkeiksi koetuista asioista. Vuosittain päivitettävät: Kyläsuunnitelma 2021 ohjaa toimintaamme ja tapahtumakalenteri kertoo suunnitellut tapahtumat. Kyläyhdistyksen puheenjohtajana toimii vuonna 2022
Mari Järvinen ja sihteerinä Arja Sorvali.

Kyläyhdistyksen viime aikojen tärkeimpiä saavutuksia ovat olleet ympärivuotisen harrastus- ja kokoontumispaikan kunnostus Verlan kylän seuratalosta sekä omistamamme Levonrannan rantapaikan hyödyntäminen ja kehittäminen. Kaupungin kireästä rahatilanteesta johtuen jo kertaalleen luvattu matonpesupaikka ja vesijohtovesipiste on siirtynyt vuodesta toiseen eikä tälläkään hetkellä toteutuminen ole näköpiirissä.

Kyläyhdistyksen tapahtumat ovat yleensä avoimia kaikille seudun vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille, yrittäjille ym. Verla-ihmisille. Kyläyhdistyksen toimintaa voi tukea liittymällä jäseneksi maksamalla yhdistyksen jäsenmaksun 5 euroa (2022), jolloin saa myös äänioikeuden yhdistyksen vuosikokouksessa.

Jäsenmaksu maksetaan yhdistyksen hallituksen jäsenille jäsenkorttia vastaan kesätorilla, kirpputorilla tai suoraan yhdistyksen tilille OP FI14 5751 1020 0018 87. Jos maksatte tilille, kirjoittakaa viitetiedoksi jäsenmaksu ja oma nimenne ja kotipaikka esim. ”jäsenmaksu Keijo Kantokoski, Kouvola”. Mukaan viitetietoihin voi liittää myös sähköpostiosoitteen, jos ette vielä ole kylän sähköpostilistalla ja haluaisitte liittyä sille. Sähköpostilistalla ilmoitetaan kaikenlaisista seutua koskevista asioista ja tapahtumista.

Kyläyhdistys on saanut maakunnallisesti tunnustusta toiminnastaan tultuaan valituksi Kymenlaakson vuoden 2013 kyläksi.

Vastaa