Liikenneyhteydet Verlaan

Asiointitaksi 3 ajaa reitillä Verla – Pöyrylä – Nisus – Jaala kk torstaisin

Matkan hinta on bussilipun hinta.  Matkustaminen on ilmaista veteraaneille ja yli 80-vuotiaille kouvolalaisille (varauduthan todistamaan oikeutesi ilmaiseen matkaan). Asiointitaksissa ei voi maksaa Waltti-kortilla.

Tilaa kyyti soittamalla kuljettajalle viimeistään edellisenä iltana klo 17.
Tilaustaksit K. Sydänmaanlakka Ky, puh. 0400 552 350

 

Bussilla Repovedelle ja Verlaan kesällä 2023

Tänä kesänä Repoveden kansallispuistoon pääsee matkustamaan kätevästi julkisella liikenteellä. Juna pysähtyy päivittäin 29.4.2023 alkaen Hillosensalmen asemalla, josta pääsee jatkamaan matkaa bussilla Lapinsalmelle. Bussiin voi nousta myös jo Kouvolan matkakeskukselta tai reitin varrelta.

Kouvolan kaupungin joukkoliikenne Koutsi tekee matkustamisen suosittuun Repoveden kansallispuistoon kesäaikaan helpoksi. Matkakeskuksen ja Repoveden välistä reittiä ajaa kesän aikana useampi linja. Arkisin ja lauantaisin 5.6.−8.8.2023 bussilinja 5 kulkee reitin kaksi kertaa päivässä. Linjan ensimmäinen bussi lähtee arkisin klo 8.45 matkakeskukselta. Vuoro takaisinpäin Repovedeltä lähtee iltapäivällä 17.05.   

Viikonloppuisin Repovedelle ajavat linjat 15 ja 15A. Nämä linjat ajavat 3 kertaa päivässä ja Verlan kautta, mikä mahdollistaa molemmat kohteet samana päivänä. Linjan ensimmäinen bussi lähtee klo 8.50 matkakeskukselta. Keskipäivän vuoro puolestaan lähtee matkakeskukselta 12.30 ja Repovedeltä takaisinpäin 13.45. Viimeinen vuoro lähtee takaisin päin 16.54 Repovedeltä. Linja 15B paikkaa ja täydentää muita linjoja sekä vuoroja ja kulkee suoraan Hillosensalmi-Lapinsalmi väliä. Jokaiselta junalta on näin ollen jatkoyhteys Hillosensalmelta Repovedelle.

Juna-aikataulut on suunniteltu niin, että vaikkapa Helsingistä on helppo lähteä Repoveden päiväreissullekin – lähtö aamulla, 5–6 tuntia kansallispuiston maisemissa ja paluu illalla. Lisäksi bussivuorot Hillosensalmelta Repovedelle ja takaisin on ajoitettu yhteensopivasti juna-aikataulujen kanssa.

Esteetön matkailu onnistuu junan lisäksi hyvin bussilinjoilla 15 ja 15A, joilla liikennöi palveluautotyyppinen pikkubussi, johon pääsee myös pyörätuolilla kyytiin.

Polkupyörän kuljetukset onnistuvat linjoilla 5 sekä 15 ja 15A (linjoilla 15 ja 15A paikka pitää varmistaa varaamalla ennakkoon). Polkupyörän kuljettamisesta menee pyöränkuljetusmaksu 3,50 €.

Voit nousta kyytiin miltä tahansa reitin varrella olevalta bussipysäkiltä. Repovedellä bussin pysähdyspaikka on Lapinsalmen sisääntuloportin parkkipaikalla.

Julkisen liikenteen aikataulut ja liput

Kaikki julkisen liikenteen ajettavat vuorot ovat Waltti-liikennettä, joten Kouvolan joukkoliikenteen normaalit lipputuotteet käyvät; käteinen, mobiililippu sekä kausi- ja korttituotteet. Pankkikortilla ei pysty maksamaan.

Kesällä kertalippu yhteen suuntaan on 3,50 € aikuiselta käteisellä ostettaessa ja mobiilissa 2,80 €. Lapsilta vastaavat hinnat ovat 1,80 € käteislipusta ja mobiilissa 1,40 €. Vuorokausilippu aikuisilta maksaa 7,00 € mobiilissa ja lapsilta 4,00 €. Otathan huomioon, että Kymenlaakson yhteislippu ei käy VR:n junassa.

Reittiopas on ajan tasalla, ja sieltä näkee kätevästi kaikki aikataulut ja ajoreitit. Kesän aikataulut päivitetään sinne pian, ja ne ovat nähtävillä aina kuukauden ennakkoon.

 

Linjat 15 ja 15A ajavat 10.6.-29.10.2023 la-su reittiä Matkakeskus – Kuusankoski – Verla – Repovesi – Hillosensalmi – Orilampi – Hillosensalmi – Repovesi – Verla – Kuusankoski – Matkakeskus.

Linja 15B ajaa ma–su 29.4.–4.6.2023 ja ma-pe 9.8.–27.10.2023 reittiä Lapinsalmi-Hillosensalmi-Lapinsalmi.

Lisätietoja:

joukkoliikenne(at)kouvola.fi

Reittiopas: Kouvolan reittiopas (digitransit.fi)

Aikataulut ja reitit: Bussiaikataulut ja -reitit – Kouvolan kaupunki

Vastaa