Levonranta

Levonranta sijaitsee Koulunlahdella n. 800 m Verlan keskustasta Nisukseen päin. Ranta on aikoinaan kuulunut Jaalan kunnalle, joka myi sen Verlan Seudun Kyläyhdistykselle ennen Kouvolan kuntaliitosta. Verlan Seudun Kyläyhdistys on kunnostanut talkootyöllä rantaa ja järjestää siellä ajoittain tapahtumia. Rannan kunnostamisidean isä oli kyläyhdistyksen entinen puheenjohtaja Jorma Hyökkäri ja ranta on nimetty läheisen Levonkallion mukaan.

Ranta on tarkoitettu Verlan seudun kyläläisten ja vapaa-ajan asukkaiden käyttöön. Rannassa on mahdollisuus säilyttää venettä, siellä on grillikatos ja ulkorakennus, jossa on mm. kompostikäymälä. Omat roskat tulee luonnollisesti viedä pois ja muutenkin ottaa huomioon myös muut rannan käyttäjät. Jos kaipaat veneen säilytyspaikkaa, ota yhteyttä ja kysy tilannetta rannassa.

Levonrantaan rakennettiin  kesällä 2022 aita alueen ympärille (Jaalan kotiseutusäätiön avustuksella) sekä tarjoilukatos (JEV-säätiön avustuksella).  LehtoRakenne Oy tuki kyläyhdistyksen toimintaa lahjoittamalla kattohuovat tarjoilukatokseen.

 

Vastaa