Matkailu ja historia

 

Verlan huomattavin nähtävyyskohde on vuonna 1972 perustettu tehdasmuseo. Verlan ruukkimiljöö hyväksyttiin arvostettuun Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna1996. Tehdasmuseoon kuuluvat puuhiomo ja pahvitehdas (1882-1964), joka on hyvin säilynyt ja eheä tehdaskokonaisuus Suomen metsäteollisuuden varhaisvuosilta. Museossa esineet, koneet ja työvälineet ovat omilla paikoillaan aidossa ympäristössä. Tätä ainutlaatuista kokonaisuutta täydentävät alueen työväenasunnot ja lukuisat muut rakennukset. Lisää tietoja museosta sivuilta  www.verla.fi.

Ei pidä unohtaa myöskään esihistoriallisten pyyntimiesten kulttipaikkaa. Keskeltä Verlan kylää löytyvät  yli 6000 vuotta vanhat kalliomaalaukset. Pystysuoraan kallionseinään maalatut hirvi- ja ihmishahmot liittyvät kampakeraamisen kauden metsästys- ja pyyntikulttuuriin. Näköalapaikalla on kohteesta kertova opastaulu.

Verlan alueen kulttuuri- ja luontonähtävyyksistä ja seudun kylistä saa tietoa tarkemmin linkistä Verlan seudun opas.

Kalastajille on Verlan kylän läheisyydessä useita puhdasvetisiä ja taimenrikkaita koskikalastuspaikkoja, joista tunnetuin on Puolakankosken virtakalastusalue. Kylän läheisyydestä ja myös itse kylästä löytyy mökkimajoitusta.

Kalastuksesta, majoituksesta ja muista palveluntarjoajista saat lisätietoja  Palvelutvalikosta.

Verlassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Varaa Verlalle reilusti aikaa!

Vastaa