Piirakkatalkoot 29.3.

Seuratalolle oli saapunut 15 innokasta piirakantekijää  ja “MasterChef” Marja oli suunnitellut päivän ohjelman.  Alkuhälinän jälkeen tutustuimme resepteihin ja tuttuun tapaan työnjaossa kaikille löytyi oma työsarka.

Kädet töihin tekemään perustaikinaa piirakoille. Marja oli jo kukonlaulun aikaan tehnyt täytteet valmiiksi. Päivän aikana oli tarkoitus tehdä riisi-ja perunapiirakoita sekä ohra-porkkanapiirakoita. Marjalta löytyi purkki puolukkaa, joka sekoitettiin loppuun ohratäytteeseen ja näin tuli neljäs sortimentti piirakoita.  Kaulimet, pulikat ja pastakoneet käyntiin ja pohjien kaulintaan. Ja kyllä niitä tuli, kukaan ei muistanut laskea, mutta satoja tehtiin. Ylimpänä paistajana toimi Lassi ja voitelijana Eeva.

Kun kaikki oli valmiina, niin sitten syötiin ja syötiin!  Munavoita päälle ja mhm……..  Loput jaettiin kotiinviemisiksi ja paikalta poistunut pomokin sai paketin kotiinsa.

Taaskin jatkosuunnitelmia tehtiin innolla, onhan pääsiäinen tulossa .

Teksti ja kuvat Ritva Lautamatti-Musto

2 kommenttia: “Piirakkatalkoot 29.3.

  1. Piirakan teko iski oikein kunnolla. Tänään muusia tulemaan ja “jämätaikinasta”pari pellillistä piirakoita. Hyvät ohjeet on saatu, ihan maistuvia olivat vielä tänäänkin. Tälle omalle paistajallekin maistui! Kiitos ohjeista ja mukavasta seurasta.

  2. Kyllä tuli masu täyteen piirakoista. Porukka oli ahkeraa ja iloista. Uusia vinkkejä sain roppakaupalla.
    Piirakan teko ei ole totista hommaa, malleja ja täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan. Taikinaakin
    voi vaihdella. Kokeilemisen arvoisia täytteitä voisi olla savulohi – riisi, jauheliha – riisi, ja tietenkin riisin
    voi korvata peruna-, kukkakaal-, naurismuusilla tai ohralla.
    Leipomisii!

Vastaa