Kesäkauden lopettajaiset ja Elliweet 30.9.2017

Kuten ennen kaikkia suuria juhlia – siivotaan.  Niin nytkin,  perjantai-iltana oli 19 henkilöä pistämässä paikkoja juhlakuntoon Levonrannassa.  Aikaisemmin kesällä Kauramaalta raivatut pusikot ajettiin köyrikokkoon Viian Helgen ja Sorvalin Taunon toimesta.  Haravoitiin tienoot ja kokkolautan jäämistö kuljetettiin romun keräykseen.  Lopuksi tietysti nautimme makkarat ja kahvit ja ihailimme kättemme töitä.

Kulunut kesä ei liene paras mahdollinen kurpitsankasvatustakaan ajatellen? Toisaalta tulosluettelo antaa ymmärtää osittain aivan muuta.  Vannelahdesta ei tule ensi vuonna puutarhalehtiä puuttumaan, sillä Tauno Sorvali voitti talvikurpitsakilpailun 7,270 kg:lla ja Marja Huimala kesäkurpitsakilpailun 5,300 kg:lla. Talvikurpitsat olivat huomattavastikin pienempiä kuin edellisinä vuosina, mutta kesäkurpitsat tykkäsivät kuluneesta kesästä. Talvikurpitsasarjan toinen oli Markku Sorvali ja kolmas Eini Munne.  Kesäkurpitsasarjan toinen oli Veikko Kärkkäinen ja kolmas Sisko Salminen. Sarjojen toiset ja kolmannet saivat palkinnoksi Arvilan leivät, joten kannatti kasvattaa heidänkin. Tulosluettelo kokonaisuudessaan täältä Elliween kurpitsankasvatuskisan 2017 tulokset

Tarkoitus oli polttaa köyritulet, mutta kokkoarkkitehtuuri petti meidät.  Yritämme myöhemmin päästä risukasasta eroon paremmalla suunnittelulla.

Kun Marja Huimalan ahkeroima kurpitsakeitto löysi tiensä ns. parempiin suihin, joimme vielä Arvilan leipomon täytekakun kera kahvit.  Voisiko paremmin kesän päättää kuin viidenkymmenen kyläläisen/mökkiläisen seurassa?

Yritän saada itseni ymmärtämään, ettei joka kerta tarvitse voittaa. Ehkä seuraavassa kurpitsapunnituksessa olen jo hyväksynyt asian.

Kiitos kaikille kuluneesta kesästä.  Tapaammehan viimeistään pikkujouluissa suurella joukolla?

Teksti ja kuvat Arja Sorvali

Vastaa