Pärnun matka 15.-18.8.2024

Aamuvarhaisella kapusimme me Verlasta lähtijät Puolakan uuden karheaan bussiin. Veli-Matti itse oli kuskin paikalla, kun keräilimme matkaajia läpi Kouvolan. Satamaan päästyämme oli virkistysmatkaajat 24 henkilöä valmiinaastumaan laivaan. Reilun parin tunnin päästä köröttelimme jo Pärnun maantietä kohteena kylpylähotelli Viiking Spa. Pian matkapakaasien purun jälkeen ensimmäiset polskivat jo helteisessä Pärnunlahdessa.

Seuraavina parina päivänä hoidatettiin itseämme kuka hieronnalla lämpöhoidoilla ym. Illan päätteeksi kylpylä osastossa voi valita sen kymmenestä saunasta tai vesihieronnasta ja köllähtää päivällisen jälkeen voipuneena auvoiseen uneen. Toki osa porukasta kokeili ruokailua kaupungilla sekä kauppakeskuksen järjestämää ilmaista bussikyytiä ostoksille unohtamatta illanistujaisia ilta-auringossa hotellin patiolla.

Suosittua oli vuokrata polkratas ajaen n. 5 km Pärnujoen pohjoisrantaa ylävirtaan ja palata etelärantaa takaisin. Matkalla voi ihmetellä uuden pitkän ja painavan maantiesillan nostovalmisteluja tulevalle viikolle. Miellyttävää oli käyskennellä puiston käytäviä valtavien lehtipuiden varjossa meren rantaan tai seurata turistivirtaa kävelykatu Ruutlilla.

Pian olikin kolmas matkapäivä käsillä ja kotimatkan aika alkaa. Tallinnassa oli aikaa täydentää juomavarastoa ja  käväistä ruokailemassa sekä kipaista pikaisesti vanhassa kaupungissa. Matkan sujuvuutta edesauttoi Veli-Matin useiden Pärnun matkojen tuoma kokemus ja huumorilla höystetyt ohjeet eteen tulevista  haasteista. Tästä kaikesta suuri kiitos ja kumarrus Puolakan valmismatkoille, Jaalan kotiseutusäätiölle ja Verlan Seudun Kyläyhdistykselle, jotka kaikki edesauttoivat matkan onnistunutta toteutumista.

Teksti Matti Hälikkä, kuvat Matti Hälikkä, Arja Sorvali ja Veli-Matti Puolakka

ps, Viiking Span vieressä ollut ilusalong huolehti kohtuuhinnalla virkistyspuolesta, jos kaipasi kampaamopalveluja tai kasvo-/jalkahoitoa. Suositukset palvelulle. Arja Sorvali

Vastaa