Elliweet ja kesäkauden päättäjäiset 30.9.2023

Meillä jännitettiin pari päivää ennen päättäjäisiä, saako kokkoa syttymään millään konstilla.  Tane ja Masa (Sorvali) tekivät kumpikin tahollaan sytykkeitä. Kun kokko sytytettiin, se paloi sellaisella vauhdilla, että kaikki eivät ehtineet paikalle. Koskaan ei voi tietää… oli satanut… jne.

Sato on korjattu talteen (ainakin lähes kaikki), joten oli aika selvittää mitä kasvukausi teki kurpitsan siemenille/taimille. Kurpitsoja saapui paikalle kasvattajan toimesta ja muutaman kohdalla tarvittiin jopa kantoapua. Tavallisien kurpitsojen sarjan voitti Tauno Sorvali yli 27 kilon kurpitsalla ja toisena oli Seppo Pukkila yli 22 kilon kurpitsalla. Nämä kaksi lienee eri lajiketta kuin kolmannen sijan voittaja, kun painoa oli kurpitsalle kertynyt vain reilu 3 kiloa.

Kesäkurpitsakisan voittaja on kasvatettu useimmiten samalla maaperällä. Tänä vuonna Veikko Kärkkäisen voittokurpitsa painoi yli 5 kiloa; 2. sijoittunut kurpitsa painoi 2,5 kiloa vähemmän. Katso kilpailujen tulokset 21. Elliween kurpitsakilpailun tulokset 2023

Molempien sarjojen voittajat saivat 50 € lahjakortin Kuusankosken Viherpisteeseen ja 2. sekä 3. palkittiin totutun tavan mukaan kukkasipuleilla. Aina kannattaa yrittää, kun reilulla 3 kilollakin sai sipuleita istutettavaksi.

Kurpitsakilpailun ratkettua nautimme nakkisoppaa, jonka Eeva (Viia) ja Liisa (Kronholm) olivat keittäneet tilaisuuteen.  Jälkiruokana oli tällä kertaa Arvilan mustikkapiirakkaa kahvin kanssa. Nelisenkymmentä osallistujaa herkutteli ”uunituoreilla” ulkokalusteilla aterioiden ja tarjoilukin olisi sujunut moitteettomasti, vaikka olisi satanut, tarjoilukatoksen ansiosta. Näistä molemmista Levonrannan uudistuksista kiitos kuuluu JEV-säätiön avustuksille.

Arvonta suoritettiin viimeiseksi, jotta ihmisillä oli aikaa seurusteluun ja jännitys säilyi arvonnan osalta loppuun asti.  Päävoittona olleen kynttilälyhdyn uusi kotipaikka on Keskitalolla, Vilkinlahdessa (Pyörylässä).  Epäselväksi jäi oliko voittoarpa Helenan vai Lexan arvoissa, mutta osoite joka tapauksessa sama. Kiitos kaikille arpoja ostaneille.

Järjestäjien yhteenveto tapahtumasta oli – ihanan leppoisa tunnelma.  Toivotaan, että osallistujille jäi samanlainen vaikutelma päättäjäisistä.

Kiitos tästä kesästä

Verlan Seudun Kyläyhdistys ry

Teksti Arja Sorvali; kuvat Tytti Vesa (tv) ja Arja Sorvali 

Vastaa