Verla laulaa ja soi sekä tanssit 8.7.2023

Verlaa lauloi ja soi
Etukäteisilmoittelusta poiketen laulu ei raikunut Patruunan pytingin puistossa vaan Kollamakasiinissa.  Vakavasti otettava sateen uhka sai järjestäjät vaihtamaan “lennossa” tilaisuuden sisätiloihin.  Kiitos muutoksesta kuuluu Ravintola Verlalle, joka “lainasi” käytössään olevat tilat meille.  Laulajathan eivät ehtineet saada ennakkoon tietoa  laulupaikan vaihtumisesta, mutta siitä huolimatta laulunystäviä oli paikalla 30-40.  

Laulujen  vaiettua haastateltaessa niin laulajia kuin laulattajia paikanvaihdos oli heidän mielestään enemmän plussaa kuin miinusta. Penkkien kuljetuskin osoittautui lopulta vain kaluston tuuletukseksi, joten muutos ei  haitannut talkoolaisiakaan.

Tanssit seuratalolla
Kiirettä piti, jotta päivästä sai kaiken mahdollisen hyödynnettyä.  Omalla kohdalla tanssiaisten ensimmäinen tunti meni harakoille, kun polkupyöräily huvipaikalle ei onnistunut sadekuurojen takia.  Ei hätää, kaikki vahinko otettiin kyllä myöhemmin takaisin.

Tansseista ilmoitettiin laajemmalla alueella kuin aikaisemmin, mutta kävijämäärä on vakiintunut n. 70:mään. Suurin osa tanssijoista tiesi tullessaan, että Mikko Järviseen  ja orkesteriin voi luottaa tanssittavan musiikin suhteen. Niin nytkin – nuoriso (lue varttuneemmat naishenkilöt) pääsi vauhtiin jytätessään liikunnan riemusta. 

Orkesterin väliajalla silli- ym. voileivät tekivät kauppansa puffetissa.  Arja Torikka ja Tuovi Paavilainen hoitivat kaupankäynnin mallikkaasti viime vuotiseen tapaan. Ihmisten tyytyväiset kommentit tanssien ja tarjoilun suhteen saavat talkoolaiset jaksamaan.

Tänä vuonna laulettiin ja tanssittiin niin antaumuksella, että yhtään kuvaa ei tallentunut “filmille”. 

Kiitos tilaisuuksiin osallistuneille, koska teitä vartenhan me talkoiltiin.  Ensi vuoden heinäkuuta odotellessa hyvää kesän jatkoa kaikille.

Verlan Seudun Kyläyhdistys ry

Teksti Arja Sorvali

Vastaa