Joulumyyjäiset 17.12.2022

Ensimmäiset kyläyhdistyksen joulumyyjäiset on toteutettu jo vuonna 1999, joten voidaan puhua perinteisistä joulumyyjäisistä. Edelliset joulumyyjäiset seuratalolla olivat kolme vuotta sitten, joten ihan lähimenneisyyden näyttöä myyjäisten suosiosta ei ollut. Myyjiä ilmoittautui kuitenkin pikku hiljaa, joten onnistuminen oli puoliksi ”maalissa”.

Myyntivalikoima antoi melko kattavan tarjonnan joulua ajatellen.  Myynnissä oli perinteisiä käsitöitä sukista joulukoristeisiin.  Musiikkipuolen hoiti mieskuoron cd-myynti, puukäsitöitä sekä kirjoja löytyi myös myyntipöydiltä. Leipää ym. suuhun pantavaa oli ostettavissa useammalta myyjältä. Pari päivää ennen myyjäisiä ilmoittautui myös joululaatikoiden myyjä.  Laatikot tekivät kauppansa niin, että perunalaatikoita olisi mennyt enemmänkin.

Kyläyhdistyksen pöydässä oli arpajaiset ja yhdistyksen myynnissä olevat kirjaset. Eija Arvila oli lahjoittanut pääpalkinnoksi joulun punaisen räsymaton, joka löysi tiensä uuteen kotiin heti arvanmyynnin alettua.

Kahviossa oli myynnissä mm. riisipuuroa ja torttukahvit.  Virpi ja Eeva olivat haudutelleet riisipuuron niin suunmukaiseksi, että puuro loppui jo myyjäisten puoli välissä.  Puuromestarit laittoivat saman uusiksi eli uudet ryynit pataan ja sekoittamaan seuraavaa satsia. 

Järjestäjille jäi hyvä mieli myyjäisten onnistumisesta ja samaa toivomme tietysti kaikille muillekin myyjäisiin osallistuneille – myyjille niin kuin ostajille.

Salin tyhjennyttyä talkoolaiset paketoivat joulukoristeet odottamaan seuraavaa vuotta.  Kuusi oli tehtävänsä tehnyt ja sai poistua sivuovesta ulkosalle.

Kiireinen loppu vuosi – Verlan Joulu, pikkujoulut ja joulumyyjäiset – oli onnistuneesti saatu toteutettua suunnitellusti, joten voimme siirtyä oman kodin jouluvalmisteluihin.

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta

Verlan Seudun Kyläyhdistys ry

teksti ja kuvat Arja Sorvali

Vastaa