Ulkoilupäivä Pyörylässä 9.10.2022

Jos sanotaan, että sää on kuin morsian niin tällä kertaa morsian oli missitasoa. Aurinko yritti parhaansa, mutta Pyörylän peltoaukeilla puhaltava tuuli muistutti kuitenkin mistä vuodenajasta on kyse.  Ulkoilutapahtumaan osallistui 15 henkilöä mukaan luettuna kodan isäntäpari, Taina ja Seppo Pukkila.

Pihapiiristä ei määränpäässä puuttunut mitään mitä olisi saattanut omaan pihapiiriinsä toivoa.  Löytyi ulko- ja savusaunaa sekä kota, joka olisi voinut olla arvokkaammankin juhlan pitopaikka kuin ulkoilutapahtuman.

Taina oli hakenut Pyörylän lähteeltä eliksiiriä (lue lähdevettä) alkumaljaksi – raikas avaus.  Liisa Kronholm grillasi ulkoilijoille makkarat, jotka maistuivat ulkoilun jälkeen yhtä hyvälle kuin aina. Arja Torikka oli paistanut lettuja kahvin kanssa. Seppo keitti kahvit ja Taina oli leiponut kakun. Kodassa istuimme kahvittelemassa kuin juhlasalissa. Tunnelma oli aluksi ihan hämmentynyt, mutta pian puheensorina täytti kodan.

Uskon, ettei kukaan mukana olleista katunut lähtöään. Ihana ilma ja mukava seura tekivät tästäkin sunnuntaista pyhäpäivän.

Kiitos vieraanvaraiselle isäntäparille ja ulkoilijoille osallistumisesta

Verlan Seudun Kyläyhdistys ry

Teksti ja kuvat Arja Sorvali

Vastaa