Pyörylän hiihtolatu 1.3.2018

Tänään, maaliskuun 1. päivänä, Seppo Pukkila ajoi latukelkallaan meille verlalaisillekin ladun jäälle.  Eeva Viia teki testihiihdon ja vallan mainioksi kehui.  Minä kävin tietysti testaamassa omalta osaltani.  Ainoastaan yhdessä kohdassa oli latusilla suorastaan vettä ja nurinmenovaara olematon.

Toisin oli viikko sitten.  Meillä oli molemmilla, Eevalla ja minulla, mahdollisuus tutustua jääpeitteeseen ihan lähietäisyydeltä.  Märillä latusilla sukset painuivat ”syvälle” ja myöhemmin kun ladut jäätyivät niin monot kuin siteetkin takertuivat latujen reunoihin.  Nämä takertumiset aiheuttivat Eevalle kerran ja minulle kaksi kertaa mustan kannikan ja kynärpään sekä tärähdysvammoja sinne tänne.  Sisukkaina sivakoijina olemme kuitenkin jatkaneet harrastuksen parissa.

Nyt kaikki latusille, kun ainakin hetken meillä on baana auki.
Teksti ja kuvat Arja Sorvali

 

Yksi kommentti: “Pyörylän hiihtolatu 1.3.2018

  1. Keskiviikkona 21.3.2018 havaittu sulia kohtia Kamposen jäällä hiihtoladun läheisyydessä Verlan Satumaan (keltaiset mökit) kohdalla. Jopa puolen metrin levyinen sula ja useampia kohtia, missä vaan lumi sulan peitteenä. Ladut on sotkettu ajon jäljiltä, jotta eivät houkuttele hiihtäjää. Jos vielä jäälle aiot hiihtämään, noudata erityistä varovaisuutta!

Vastaa