Laskiainen 7.2.2016

Ei tapahtumaa ilman talkoita, ei nytkään. Pieni joukko ahertajia ilmestyi perjantaina (5.2.) puolenpäivän aikaan mäkitalkoisiin. Lunta siirrettiin paikasta toiseen mäen malliksi. Lippusiimaa vedettiin mäkeen kivien merkiksi ja jäälle turvallisuusrajaksi napakelkkailijoille. Napakelkka jaksaa aina herättää muisteluja vanhemmissa ja ihmetystä nuoremmissa. Taustalla kummitteli säätiedotus sunnuntain vesisateesta.

Laskiaisen liut ja laut lasketeltiin kosteassa, sumuisessa säässä Verlan museoalueella – Riemuriihen nurkalta halkolaanille. Muutama huimapäinen aikuinenkin uskalsi pulkalla rinteeseen, mutta enimmäkseen lapset nauttivat vauhdin hurmasta.

Kyläyhdistyksen nimissä Tauno Hellsten hoiti hernerokan keiton ja tarjoilun. Rainer Richter huolehti jälkiruokana nautitusta kahvista ja Arvilan leipomo pullista. Verlan Kirin miehet, Ilpo Hellsten ja Jouko Musto, grillasivat makkarat jokaisen mieltymyksen mukaan.

Paikalla ei pidetty vieraskirjaa, mutta alusta loppuun tapahtumapaikalla olleena laskin osallistujamäärän 56:een henkilöön (saattoipa joku jäädä laskusta!). Pikkujoulujen jälkeen ihmisillä oli nyt tilaisuus vaihtaa kuulumisia suuremmalla porukalla ja juttuahan riitti ennen ja jälkeen ruokailun.

Teksti Arja Sorvali; kuvat Arja Sorvali ja Liisa Kronholm

Vastaa