Kesän päättäjäiset ja Elliweet Levonrannassa 3.10.

Lähes parikymmentä kertaa on järjestetty kurpitsankasvatuskilpailu, jonka keksi aikoinaan Elli Vesa, viime vuoden kunniaverlalainen. Kisa on nimetty, keksijänsä ja läheisen Halloween-juhlan innoittamana, Elliweeksi.  Jännittynyt ilmapiiri lientyi, kun kurpitsat kannettiin riviin terassille ihmeteltäväksi.  Muutamat olivat onnistuneet yli odotusten, mutta useat joutuivat toteamaan kasvukauden liian haastavaksi, jotta kurpitsat olisivat kasvaneet.  Voittajat palkittiin puutarhalehden vuosikerralla ja muut tavarapalkinnoilla.

Tulokset:
Talvikurpitsa 1. Tauno Sorvali 23,320 kg; 2. Markku Sorvali 18,160 kg
Kesäkurpitsa: 1. Arja Sorvali 5,760 kg; 2. Veikko Kärkkäinen 3,290 kg; 3. Eeva/Viljami Viia 2,240 kg; 4. Saija Kulmala 1,570 kg

Kesän mittaan Levonrannassa on talkoiltu useaan otteeseen.  Rantaa on saatu valoisammaksi puita kaatamalla.  Naapuritontin rajalle rakennettiin aita ja grillikatos siirrettiin tontin toiselle laidalle, missä se suorastaan sulautui maisemaan.  Jaalan kotiseutusäätiön avustuksella pystytettiin uusi rakennus Levonrantaan.  Verlan pormestari, Ismo Puolakka, vihki rakennuksen käyttöön katkaisemalla silkkinauhan ja nimeämällä sen Monitoimikopiksi.

Virallisen osuuden jälkeen nautimme teemaan sopien Marja Huimalan keittämää kurpitsakeittoa lisukkeineen ja täytekakkukahvit.  Paikalle saapuneet viitisenkymmentä henkilöä lähtivät tyytyväisinä kukin tahoilleen päätettyään Verlan kesän.

Teksti ja kuvat Arja Sorvali

Vastaa