Verla-päivä 18.7.2015

Verla-päivätapahtuma sattui tänä vuonna lauantaiksi, jolloin  normaalin toripäivän lisäksi oli paljon muuta vipinää.  Verla-päivä onkin kasvanut tapahtumatarjonnaltaan vuosi vuodelta, joten polkupyöräreportteri ei ehtinyt kameroineen läheskään joka paikkaan mihin olisi pitänyt.  Ei hätää, joistain paikoista on otettu kuvia kyllästymiseen asti.

Kantele-laulutaiteilija, sellisti Viola Uotila esitti konsertit Sibelius 150 ja Kanteletar 175 v.  Kuulin usealta taholta, että konsertit olivat ”hyvät”.  Taiteilija Pekka Parviaisen näyttely oli museoalueella.  Paikallisten taiteilijoiden Pirjo Karhulan ja Marja-Liisa Sippulan näyttely oli seurantalolla, missä myös Laura Ikonen esitteli koristemaalausta.

Pellavan teko kiinnosti ihmisiä nyt niinkuin aina vanhoine menetelmineen.  Sorvaus ja järviruokomattojen teko oli hämmästelyn aiheena. Lapset ja miksei aikuisetkin saivat toteuttaa itseään rannekorujen valmistuksessa.  Mummo luki satuja lapsille ja lapsenmielisille.

Tervaakin valmistettiin kalliomaalauksia vastapäätä.  Tänä vuonna ei ollut vedestä puutetta, joten koski kuohusi täydellä voimalla.

Edellisenä viikonloppuna ihasteltiin vanhoja traktoreita, nyt oli vanhojen autojen vuoro.  Voi sitä loistoa, olisiko sittenkin mielekkäämpää omistaa tuommoinen tyylikäs kaara kuin haaveilla itsestään parkkeeraavasta autosta?

Teksti ja kuvat Arja Sorvali

Vastaa