Pääsiäisruokakurssi 28.3.2015

Nyt on taas kaikki paikkakunnan gourmet kokit olleet Masterchef Marja Huimalan koulutuksessa nautinnollisen pääsiäisen aikaansaamiseksi. Tällä kertaa meitä oli kymmenen koulutettavaa.  Pekka Pärssinen edusti ainoana miessukupuolta ’No stress’ -esiliinassaan ja hyvin edustikin.

Aikaa ei tuhlattu hetkeäkään, vaan työt käynnistyivät sulassa sovussa, kuten tapana on ollut.  Menusta voi itse kukin nähdä, että herkkuja valmistui monenmoisia.  Aina ei voi onnistua, joten tällä kertaa hunajaisista juureksista tuli vähemmän hunajaisia.

Karitsapaisti oli sopivan kypsää ainakin minun makuuni eikä maistunut yhtään villasukalle (ennakkoluulojakin oli).  Ruokalajit täydensivät toinen toisiaan ja kruununa tietysti jälkiruoka. Kaiken kaikkiaan menu oli suunnittelijaltaan jälleen napakymppi.

Kyllä näillä eväillä jokaisen pääsiäisestä tulee yhtä juhlaa.

Teksti Arja Sorvali; kuvat Ritva Musto ja Arja Sorvali

Vastaa