Kesätorin purku ja kiitos talkooväelle

Ilmoittelussa oli hieman ”ristivetoa”, kun joissain julkaisuissa oli talkoitten alkamisaika klo 10 ja toisaalla klo 10.30. Talkoissa olikin poikkeuksellisen paljon porukkaa, joten ehkä porrastettu alkamisaika olikin ihan paikallaan.

Itse kuuluin näihin myöhemmin heränneisiin, joten kun saavuin paikalle oli torikahvio jo kuin autiotalo. Torikahvion ”holvista” tavarat siirtyivät kirpputorikauppaan lähinnä naisten toimesta ja toripöydät pääsivät talvivarastoon miesten ahkeroinnin tuloksena. Talkooväen kiitoslounaalle oli ilmoittautunut 31 henkilöä, joten toritalkoista liikeni ryhmä Levonrantaan pistämään paikkoja kuntoon varastotiloissa ennen ateriointia.

Puheenjohtaja Arja Torikka kiitti talkooväkeä ahkeroinnista ja Juha Kurosen juhlallinen marjacoktail aloitti tilaisuuden. Eija Jälkön apujoukkoineen valmistama ateria sai väen suut messingille. Jälkiruoaksi nautimme täytekakkua ja kahvit. Oi, jospa oisit ollut talkoissa!

Toritoimikunta piti vielä tilaisuuden päätyttyä palaverin, jossa käytiin läpi torikyselyn mielipiteitä. Suuri osa vastaajista haluaisi aikaistaa torin alkamisaikaa ja lisäopasteita kaivattiin niin torille kuin torikahvioonkin. Moni oli mielissään uudesta toripaikasta ja sen tunnelmasta, joten toriväki voi rauhallisin mielin siirtyä ”talvilevolle”.

Kiitos vielä kerran torimyyjille, koska ilman teitä ei olisi ollut kesätoriakaan!

Teksti Arja Sorvali; kuvat Ritva Lautamatti-Musto ja Arja Sorvali

Vastaa