Elliweet ja kesäkauden päättäjäiset 5.10.2024

Loppukesän huipentuma on taas takanapäin. Ilma suosi, joka varmasti osaltaan vaikutti yleisömäärään – 50 henkilöä. Kurpitsat on punnittu ja painaviksi todettu.

Onneksi kurpitsojen kasvattajat ovat sen verran sisukasta tyyppiä, etteivät lannistu, vaikka lähes samat ihmiset pokkaavat ensimmäiset palkinnot vuodesta toiseen. Tänäkään vuonna ei suuria muutoksia nähty.  Kurpitsakisan voitti Tauno Sorvali 28,020 kiloa painavalla kurpitsalla (oli jopa 380 g painavampi kuin edellisenä vuonna) ja kesäkurpitsakisan voittajan, Veikko Kärkkäisen, kurpitsa painoi 5,460 kg (ed. vuonna 190 g enemmän). Kesä kun kesä ei ”huipulla” tulokset paljon eroa vuodesta toiseen.  Voittajat saivat 50 € lahjakortin Kuusankosken Viherpisteeseen, 2. ja 3. sijat palkittiin kukkasipuleilla. Katso kaikki tulokset Elliween kurpitsakisan tulokset 5.10.2024

Auli (Kallio) ja Virpi (Kousa) aloittivat kurpitsakeiton valmistelut jo edellisenä päivänä eikä hetkeäkään liian aikaisin.  Valtava kurpitsa oli hankala pilkottava, mutta taitavissa käsissä muuntui maittavaksi keitoksi, joka sai osakseen paljon kiitosta ruokailijoilta. Arvilan Anun tekemä täytekakku hupeni vinhaa vauhtia jälkiruokana kyytipoikana kahvi/tee,

Arpajaisissa onni suosi usein samoja henkilöitä ja toisilla ei ollut arpaonnea lainkaan (minä mukaan lukien). Palkintoja oli arvottavana vähän enemmän kuin yleensä, joka sai ehkä ostajat innostumaan arvanostosta. Kiitos vilkkaasta ”kaupankäynnistä”.  Pääpalkinnon voitti kyläyhdistyksen ent. pj. Arja Torikka. Palkintoja oli lahjoittanut mm. Voikkaan apteekki, Urheilu Jokinen ja Kuusankosken Viherpiste. 

Oli ilo nähdä tapahtumassa paljon uusia kasvoja, jotka toivottavasti tulevat tutuiksi tulevissa talkoissa ja tapahtumissa. Kiitos kesästä, kun syksy saapuu siirrymme verkkaisempaan toimintamalliin.

Verlan Seudun Kyläyhdistys ry

teksti ja kuvat Arja Sorvali, Liisa Kronholm, Tytti Vesa