Joulumyyjäiset 17.12.2023

Talvisen kaunis sää vaihtui vesisateeseen edellisenä yönä tehden raitit ja pihat liukkaiksi. Kylällä huolto pelasi loistavasti hoitaen hiekoituksen kuntoon. Kiitos.

Seuratalo oli pikkujoulun jäljiltä jouluun puettu ja myyjien saapuessa paikalle salin täytti iloinen puheensorina ja myyntipöydät valmistuivat mitä hienoimpien käsitöiden, leipomusten, koristeiden, korujen valikoimista. Oli mm. puisia käyttöesineitä, keppihevosia, joulukransseja, hunajaa ja erilaisia hunajavalmisteita, hilloja, mehuja, nahkaisia laukkuja ja lompakoita, kudontatöitä, joululeivonnaisia monenmoista, suolaista ja makeaa. Jouluiseen ruokapöytään laatikoita, sokerileivonnaisia, suloisia pieniä piparkakkutaloja. Ensimmäistä kertaa myyjäisissä oli myös ulkona myyjä jolla oli autossa myytävänä Ylämaankarjan lihatuotteita ja ruisleipää. Joulukuusenkin olisi ollut mahdollisuus ostaa. Arpajaispöytää hoiti Helena rutiinilla ja eipä montaa arpaa jäänyt myymättä sillä pöytä oli lähes tyhjä myyjäisten lopuksi.

Todellakin jokaiselle jotakin ja niin moni tulikin paikalle että oli ajoittain tungosta ensimmäisen tunnin aikana.

Puffetissa puurokauhaa pyöritteli Eeva. Liisa ja Virpi paistoivat pieniä karjalanpiirakoita sekä torttuja. Arja ja Mari touhusivat mitä sattuivat edestään tekemistä löytämään. Puuro ja tarjottavat kahvin tai glögin kanssa maistuikin hyvin myyjäisväelle sillä ajoittain oli pöydät täynnä, mutta maltilla selvisi ja kohta oli edessä lautasella höyryävä riisipuuro.

Myyjäisten parituntinen oli taas monelle se kohtaamispaikka, entisiä verlalaisia, naapureita tai muuten vain tuttuja. “Olipa kiva nähdä” – kuului sieltä täältä, voisi jopa sanoa, hyvän mielen myyjäisissä.

Myyjäisten loputtua loppui myös seuratalon joulu. Koristeet laatikoihin odottamaan ensivuoden joulutapahtumia ja kuusi pihalle. Olipa hommaa, toiset aamusta asti keittiössä ja sitten vielä loppusiivoja iltapäivällä. Ei ihme että tätä tonttuväkeä väsytti, oli koko päivän urakka.

Nyt on kuitenkin aika rauhoittua joulun viettoon. Nautitaan niistä hankituista herkuista, kääriydytään lämpöiseen neulomukseen ja nautitaan kuuma glögi.

Tunnelmallista joulua.

Pj-Mari

Kuvagallerian kuvat Mari Järvinen

Vastaa