Pukkilan koulun muistelot 18.8.2013

Kymmenen hengen ryhmä suunnitteli tapahtuman.  Työryhmä päätti kutsua osallistujat puskaradiolla, mikä onnistui yli odotusten – paikalla oli 100 henkilöä. Pääperiaatteena oli, ettei kenellekään muodostu kuluja.

Entisen Pukkilan koulun (lakkautettu 33 vuotta sitten) oppilaat tapasivat toisiaan Verlan seuratalolla. Vanhimmat ”koululaiset” olivat syntyneet 20-luvulla ja nuorimmat v. 1962.  Kaukaisimmat osallistujat tulivat Inarista, Ranualta sekä Nilsiästä ja lähin oli Kamposen rannalta.

Tapaaminen alkoi tervetulosanoilla ja Viiniverlan shampanjalla jatkuen Jälkön pitopalvelun ruokailulla.  Lauloimme yhdessä ’Arvon mekin ansaitsemme’, jonka jälkeen luokat esittäytyivät syntymävuosien mukaan. Arja Torikka kertoi historiikin perustuen omiin muistikuviin ja faktatietoihin.

Kahvin juonnin lomassa osallistujat muistelivat kouluaikaisia tapahtumia  – kuka ensirakkauttaan, kuka kolttosiaan, tunnelmaa koulu- ja välitunneilla sekä vaiherikkaita koulumatkoja.

Tilaisuus päättyi Kymenlaakson lauluun.

Oli palkitsevaa kuulla ihmisten huudahduksia: ”Ihanaa nähdä Sinua yli 50 vuoden jälkeen!”  Epävirallinen seurustelu jatkui vielä hyvän aikaa. Tälle tilaisuudelle oli tilaus olemassa….

Kirjoittanut Arja Torikka

Pukkilan koulun historiaa ….

 

 

 

Vastaa