Verlan Aika 3.-4.8.2013

Kyläyhdistyksen osalta tapahtuma käynnistyi perjantaina 2.8., kun kokosimme aitoja ohjaamaan kulkua tapahtumapaikalle ja penkkejä katsomoksi alalaanille.  Kymmenkunta ahkeraa sai työt valmiiksi parissa tunnissa. Talkootyötä tehtiin myös monessa muussa pisteessä viikonlopun aikana ja vielä maanantaina. Kiitokset kaikille talkoolaisille!

Makkaranmyynti

H-hetki lähestyi, kun klo 9.30 kannoimme makkarat, mehut ja vedet myyntipaikalle.  Ensimmäisen tunnin pyörittelimme peukaloita pohtien aloittaisimmeko jo grillin testaamisen vai ei.  Klo 11.00 käynnistyi myynti, jollaista mylläkkää en ole ennen kokenut.  Helteinen sää sai ostajat haluamaan jotain suolaista, mikä lisäsi janoa.  Lauantaina mehut ja vedetkin olivat hetken loppuunmyytyjä, lisäksi yli  550 grillimakkaraa vaihtoi omistajaa. Grillimestarina toimi Ismo Puolakka vuosien kokemuksella, joten grillaaminen sujui ammattitaidolla.  Talouspaperin (9 rullaa) taittelu ym. sai ”laskukoneeni” ajoittain pätkimään, mutta onneksi ostajat suorittivat tarkistuslaskennan.

Useampikin makkaran ostaja ihmetteli lihamakkaran alhaista hintaa, mutta tämä virhe on helppo korjata ensi kesäksi!

Kirjoittanut lauantain ”grillirahastaja” Arja Sorvali

Parkkitoimi

Me parkkiosasto lähdimme taas soitellen sotaan: oli tarkat ennakkosuunnitelmat, uudet puhelimet sekä sammuttimet. Autoja alkoi lappaa jo suunniteltua aiemmin, mutta kokemusta omaavina emme kuitenkaan panikoituneet tästä ennakoimattomasta tilanteesta. Keskustan parkki oli molempina päivinä pikapikaa täynnä, joten toppuutimme tulijoita Kesonmäelle sekä Tenniskentälle. Tomuavan Verlan sahankin nopeasti täyttyessä saimme Ilpolta luvan ajattaa autoja alas kesantopeltoparkiin, jossa Karilla oli jo täysi tohina saada kulkuneuvot oikeille saroille.  Selänpään suunnalta saapuville varatun Tenniskentän paikoitus sujui vanhalla rutiinilla Pekan johdolla. Varapaikoituspaikka, urheilukenttä, jäi tyhjäksi koska emme tohtineet kävelyttää juhlaväkeä muutenkin helteisessä ilmanalassa.

Loppujenlopuksi parkitseminen onnistui olosuhteisiin nähden kiitettävästi. Tulihan ylimääräisenä lisänä lauantaina satakunta moottoripyöräkerholaista ja yleisöä enemmän kuin koskaan Verlan Ajan historiassa.

Kirjoittanut Matti Hälikkä.

Muonitus seuratalolla

Meni taas, jo viidennen kerran, Verlan aika muonituspuuhissa seuratalolla, joten en ehtinyt käydä sillan toisella puolella lainkaan. Oli kyllä ohjelmaa sielläkin ja mukava tavata taas kaikki vanhat ja uudet talkoolaiset ja esiintyjät. Jotkut esiintyjistä sanoivatkin, että on mukava tulla tänne Verlaan, kun on tutut paikat ja sopat ja aamupalat odottamassa. Ei kuulemma ole muualla, missä ovat esiintymässä, saavat itse hommata eväät. No, riittihän meillä Tuulikin kanssa vilskettä kellon ympäri kolme päivää ja sitä  ennenkin, mutta mukavaa oli jälleen kerran. kun tapasi niin mukavaa porukkaa. Marja ja Tuulikki on varmaan samaa mieltä.

Kirjoittanut Marja Huimala.

Verlan Ajan kuvagalleriaan ….

2 kommenttia: “Verlan Aika 3.-4.8.2013

  1. Grilli oli upouusi meille, mutta jossain muualla sisäänajettu. Grillin yläritilä muutti muotoaan kuumetessaan (grillattavat vierivät alamäkeä), mutta grillimestari ratkaisi ongelman kääntämällä ritilän ylösalaisin. Pientä hienosäätöä oikean “liekityksen” löytäminen vaati, mutta sivusta katsottuna grilli toimi vauhdikkaasti.

Vastaa