Syysretki Kotkaan 11.9.2016

Kauniina sunnuntaiaamuna väkeä kokoontui Verlan laanille ja kohta Puolakan bussi Jukka Häkämiehen luotsaamana ilmestyi paikalle.  Väki bussiin ja liikkeelle klo 8.30.  Matkan varrelta keräsimme lisää retkeläisiä bussiin ja lopulta kaikki 45 olivat kyydissä kohti Kotkaa.

Kotkaan saavuttuamme oli hetki aikaa jalotella Sapokan laiturilla, jonka jälkeen siirryimme odottavaan VIKLA III -alukseen.  Laivassa oli loistavat tilat ryhmällemme.  Laivan lähdettyä osa kiipesi yläkerran maisemakannelle  ja osa nautiskeli maisemista alakerran salongin ikkunoista.  Matkan aikana tarjoiltu kahvi ja posso maistui kaikille.

Laivan kippari selosti selkeästi rannoilla ja saarissa näkyviä maisemia: puistoja, satamia, asuntoalueita, teollisuuslaitoksia ja linnoituksia.  Näimme myös nykyään museona olevan jäänsärkijä Tarmon (1907).  Saimme kuulla myös mielenkiintoisen selostuksen Ruotsin ja Venäjän välisistä Ruotsinsalmen meritaisteluista.

Kahden tunnin risteilyn jälkeen rantauduimme Merikeskus Vellamon rantaan.  Merikeskuksen Laakonki-ravintolaan meille oli katettu buffet-pöytä.  Meri-ilma oli saanut kaikille melkoisen nälän, joten kyllä ruoka maistui.

Ruokailun jälkeen verlalaisille tuttu Pirkko Koskinen, museon puutarhuri, liittyi joukkoomme. Pirkko esitteli meille Kotkan puistoja.  Etenkin Sapokan vesipuisto oli upea.  Kävellen tehdyn puistokierroksen aikana kiersimme lammen ympäri ja välillä pysähdyimme kuuntelemaan Pirkon tarinoita kasveista ja puistosta.

Kierroksen jälkeen kiitimme Pirkkoa ja kiipesimme bussiin aloittaaksemme kotimatkan kohti Verlaa.  Puolakan Valmismatkat oli räätälöinyt meille mukavan päiväretken, joka onnistui kaikkien mielestä hyvin.

Teksti ja kuvat Kari Mäkinen

 

Vastaa